Preskoči na sadržaj Preskoči do navigacije
accessibility_new
title title title
Veličina fonta
pattern Disleksija font width Veći razmak link Označi poveznice
invert_colors Kontrast visibility_off Invert shield Crno/bijelo
Putnici Poslovni

Novosti

REDU-CE-D projekt

Sretni smo što možemo najaviti uspješan početni sastanak projekta REDU-CE-D, održan ovog utorka, 14. svibnja u Dubrovniku!

add_box Saznajte više

Počinje projekt CROSSCONNECT

Počinje projekt CROSSCONNECT: Unapređenje jadranske povezanosti kroz održiva multimodalna rješenja

add_box Saznajte više

Norwegian pokreće novu rutu Göteborg- Dubrovnik

Zračna luka Ruđer Bošković nastavlja razvijati mrežu direktnih linija koje povezuju Dubrovnik s Europom i svijetom. Počevši od proljeća 2024. započinjemo s novom direktnom linijom Göteborg - Dubrovnik iz Göteborg Landvetter Airport s partnerima Norwegian Air Shuttle.

add_box Saznajte više

OBAVIJEST O PROMJENI IMENA ZRAČNE LUKE

Zračna luka Dubrovnik je sa današnjim danom promijenila ime u Zračna luka Ruđer Bošković

add_box Saznajte više

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Zimski red letenja 2023/2024 - priopćenje

add_box Saznajte više

Svečano obilježeno 60 godina Zračne luke Dubrovnik uz predstavljanje monografije

U četvrtak, 14. srpnja u hotelu Croatia u Cavtatu održana je svečana proslava šezdesete obljetnice Zračne luke Dubrovnik

add_box Saznajte više

Blue Air inaugurates the Otopeni – Dubrovnik route today

Blue Air inaugurates today the new non-stop service from Otopeni to Dubrovnik, introducing two weekly flights to connect Bucharest with the popular holiday destination on Croatia’s Dalmatian Coast.

add_box Saznajte više

Nastavak prometovanja United Airlinesa

Iznimno nam je zadovoljstvo najaviti nastavak prometovanja američkog prijevoznika United Airlinesa koji ponovo pokreće liniju izravnih sezonskih letova između Dubrovnika i New Yorka/Newarka s prvim odlaznim letom 29. svibnja 2022. iz Dubrovnika.

add_box Saznajte više

VJEŽBA IZVANREDNOG DOGAĐAJA NA ZRAČNOJ LUCI DUBROVNIK

Zračna luka Dubrovnik organizira i provodi cjelovitu vježbu izvanrednog događaja na aerodromu u skladu s obvezama prema regulativi i propisanim postupcima koju zračna luka provodi minimalno jednom u dvije godine.

add_box Saznajte više

Freebird Airlines počinje s charter letovima

Na  jučerašnjem sastanku u Zračnoj luci Dubrovnik na kojem su sudjelovali direktor za ugovore turske zrakoplovne kompanije ”Freebird Airlines” sa svojim suradnicima i Uprava Zračne luke Dubrovnik sa svojim suradnicima, dogovorena je ponovna uspostava čarter letova za Dubrovnik iz Berlina, Frankfurta, Dusseldorfa, Hamburga, Munchena, Stuttgarta, Hannovera, Londona, Manchestera, Pariza, Marseillea, Brussella i Beča, počevši od ponedjeljka 21.veljače ove godine.

add_box Saznajte više

Završena berba maslina

U našoj zračnoj luci je završena ovogodišnja berba maslina.

add_box Saznajte više

Produljen rok za dostavu ideja - projekt DANOVA

Dragi inovatori, praktičari, konceptualni mislioci, poduzetnici, kreativni pojedinci iz svih sredina, start-upova, istraživačkih organizacija i tvrtki koje rade na inovativnim i pristupačnim rješenjima prijevoza, projektni tim DANOVA-e, svjestan da je za razvoj dobre ideje potrebno vrijeme, s veseljem objavljuje da je rok za zaprimanje prijava na Poziv za ideje produljen do 30. studenoga 2021.

add_box Saznajte više

United Airlines povezuje Hrvatsku i SAD: Uspostavljena prva linija New York- Dubrovnik

Zrakoplovna kompanija United Airlines uspostavila je 2. srpnja 2021., novu liniju prema Zračnoj luci Dubrovnik.

add_box Saznajte više

Prvi zrakoplov Delta Air Linesa iz New Yorka sletio u Zračnu luku Dubrovnik

Izravnom linijom Delta Airlinesa, Dubrovnik je od 3. srpnja 2021. povezan s New Yorkom.

add_box Saznajte više

Novo izdanje aplikacije "Dubrovnik Airport"

Dragi korisnici, instalirajte najnoviju mobilnu aplikaciju.

add_box Saznajte više

Otvoren novi Terminal općeg zrakoplovstva („GAT“)

Zračna luka Dubrovnik je otvorila novi Terminal općeg zrakoplovstva („GAT“) koji će omogućiti pružanje najviše razine usluge putnicima s privatnih zrakoplova.

add_box Saznajte više

Covid-19 Centar za testiranje

Od 1. lipnja 2021., u Zračnoj luci Dubrovnik moguće je obaviti PCR test i brzi antigenski test.

add_box Saznajte više

Ruski zrakoplovni prijevoznik Aeroflot - Russian Airlines nakon sedam godina opet spaja Dubrovnik i Moskvu

U utorak, 1. lipnja 2021. tradicionalnim vodenim pozdravom dočekan je prvi let aviokompanije Aeroflot, koji će svakodnevno povezivati Moskvu i Dubrovnik.

add_box Saznajte više

Održana utrka ‘Runway Run’ 2021

U petak 28. svibnja 2021. u Zračnoj luci Dubrovnik održano je drugo izdanje utrke ‘Runway Run’ u organizaciji Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik i Zračne luke Dubrovnik

add_box Saznajte više

Otvaranje nove zračne linije Delta Airlines za/iz Dubrovnika

Zadovoljstvo nam je objaviti najavu Delta Airlines, jednog od vodećih svjetskih zrakoplovnih prijevoznika, koja planira uvesti redovnu izravnu liniju iz New Yorka (JFK) za Dubrovnik s početkom u srpnju 2021. s četiri tjedna leta. Otvaranje nove zračne linije između Dubrovnika i New Yorka će značiti još bolju povezanost Dubrovnika, Dubrovačko – neretvanske županije i Republike Hrvatske sa Sjedinjenim Američkim Državama.

add_box Saznajte više

Uspostava zrakoplovne linije na relaciji Amsterdam-Dubrovnik-Amsterdam

Ovom prigodom želimo izvijestiti javnost da se Zračna luka Dubrovnik sporazumjela s nizozemskim nacionalnim kraljevskim prijevoznikom KLM Royal Dutch Airlines o uspostavi redovite zrakoplovne linije na relaciji Amsterdam-Dubrovnik-Amsterdam.

add_box Saznajte više

Otvaranje nove zračne linije 2021.

Ovom prigodom izražavamo zadovoljstvo objaviti najavu da će Dubrovnik preko Zračne luke Dubrovnik ponovno biti izravno povezan sa Sjedinjenim Američkim Državama. Svjetski zrakoplovni prijevoznik „United Airlines", član udruženja „Star Alliance“, najavio je da će povezati Dubrovnik i SAD od 10. srpnja 2021. do 3. listopada 2021. tri puta na tjedan s američkim gradom New Yorkom (zračna luka Newark). Za Dubrovnik će letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 214 sjedala. S obzirom na veliki broj dolazaka turista iz SAD-a na Dubrovačko područje, ovo smatramo važnim iskorakom za Dubrovnik i Zračnu luku Dubrovnik, naročito u teškoj krizi izazvanoj pandemijom koronavirus.

add_box Saznajte više

Uspostava redovne zračne linije Moskva-Dubrovnik

Najveća ruska zrakoplovna kompanija Aeroflot i Zračna luka Dubrovnik su sklopili sporazum za ponovnu uspostavu redovitih letova na liniji Moskva (Šeremetjevo) - Dubrovnik, nakon 2014. godine.

Zrakoplov Boeing 737-800 sa 158 raspoloživih sjedala (20 u poslovnom razredu i 138 u ekonomskom razredu) će prometovati svaki dan u tjednu počevši od 1. lipnja pa sve do 30. rujna ove godine.

add_box Saznajte više

Izravni letovi na liniji Tel Aviv-Dubrovnik-Tel Aviv

Arkia Airlines, izraelska zrakoplovna kompanija započinje s izravnim letovima na liniji Tel Aviv-Dubrovnik-Tel Aviv, počevši od 23. travnja ove godine, redovitim letovima svakog ponedjeljka i petka sa zrakoplovom Embraer 195, kapaciteta 122 sjedala.

add_box Saznajte više

POČETAK LJETNOG REDA LETENJA

Stupanjem na snagu ljetnog reda letenja počevši od 28. ožujka 2021., prometovanje je započela španjolska Iberia povezivanjem Madrida s Dubrovnikom dva puta na tjedan, nedjeljomi petkom, a u punoj sezoni će prometovati najvjerojatnije svakodnevno.
Također i njemačka Lufthansa je započela s letovima iz Munchena dva puta na tjedan, a u punoj sezoni će letjeti svakodnevno iz Munchena i Frankfurta.

add_box Saznajte više

Blagdanski ugođaj u Zračnoj luci Dubrovnik

Zračna luka obilježava vrijeme adventa i božićnih blagdana u nešto skromnijem izdanju, nego prethodnih godina. Blagdanska dobrodošlica za malobrojne putnike i korisnike nije izostala, unatoč brojnim ovogodišnjim izazovima.

add_box Saznajte više

Početak domaćeg zračnog prometa

U ponedjeljak, 11.05.2020, ponovno se uspostavlja domaći zračni promet na relaciji Zagreb - Dubrovnik - Zagreb.

add_box Saznajte više

Ponovno uspostavljena redovna zračna linija između Dubrovnika i Zagreba

Od 11. svibnja 2020. ponovno je uspostavljen zračni promet unutar Republike Hrvatske, te su s prometovanjem započeli letovi Croatie Airlines na relaciji Zagreb - Dubrovnik - Zagreb.

add_box Saznajte više

Informacije za putnike-COVID-19

Poštovani putnici i korisnici zračne luke, Zračna luka Dubrovnik provodi opsežne mjere kako bi osigurala da putnici mogu sigurno putovati i uživati u visokoj kvaliteti usluge u vrijeme pandemije koronavirusa.

add_box Saznajte više

Dodatne upute za pojedince, kolektive i poslodavce

COVID-19 Bolest uzrokovana novim koronavirusom - KAKO PRILAGODITI SVAKODNEVNI ŽIVOT U HRVATSKOJ

add_box Saznajte više

CCAA novosti

Easa izdala sigurnosnu direktivu u borbi protiv širenja COVID-19 zračnim prijevozom

add_box Saznajte više

HACZ je izdala NOTAM A1151/20

HACZ je izdala NOTAM A1151/20 (15.03.2020.) u cilju sprječavanja širenja virusa COVID-19

add_box Saznajte više

Best improved seasonal station

Zračna luka Dubrovnik je u konkurenciji od 79 predstavnika pružatelja zemaljskih usluga dobila prvo mjesto za najbolju sezonsku stanicu (Best improved seasonal station) što je veliko priznanje obzirom na konkurenciju jer Aegean leti na 131 destinaciju a opslužuje ih 79 raznih partnera koji su pružatelji zemaljskih usluga.

add_box Saznajte više

Novosti

EASA objavila novi Sigurnosno informativni bilten s preporukama za postupanje u slučajevima Coronavirusa '2019-nCoV'

add_box Saznajte više

Novosti

Postupanje s osobama koje su u zadnjih 14 dana prije ulaska u Hrvatsku boravile na području zahvaćenom epidemijom COVID-19 (verzija 7)

add_box Saznajte više

Priopćenje za medije

Sa zadovoljstvom izvještavamo da je glavni direktor Qatar Airways Grupe, njegova ekselencija, gospodin Akbar Al Baker objavio uvođenje izravne redovite linije Qatar Airways-a na relaciji Doha-Dubrovnik-Doha, počevši od 20. travnja 2020.

add_box Saznajte više

Održana vježba izvanrednog događaja

Dana 4. studenog 2019. u Zračnoj luci Dubrovnik održana je cjelovita vježba izvanrednog događaja nezakonitog ometanja zračnog prometa (prijetnja eksplozivnom napravom i otmica zrakoplova).

add_box Saznajte više

Priopćenje za medije

Jutros oko 7:50 sati u Zračnoj luci Dubrovnik dogodila se oružana pljačka.

add_box Saznajte više

Stigla dvomilijunta putnica!

Zračna luka Dubrovnik dočekala je dvomilijuntu putnicu, koja je doputovala zrakoplovom Croatia Airlinesa na letu OU4467 iz Zuricha.

add_box Saznajte više

Odluka o dodjeli financijske podrške za 2019. godinu

Odnosi se na projekte i programe iz programskih područja sporta, kulture, obrazovanja, zaštite okoliša i aktivnosti udruga proizaašlih iz domovinskog rata.

add_box Saznajte više

Doček prvog leta avioprijevoznika American Airlines

U subotu, 8. lipnja 2019. obilježen je prvi dolazak avioprijevoznika American Airlines na liniji Philadelphia-Dubrovnik. Nakon tradicionalnog vodenog pozdrava, uslijedila je prigodna svečanost i topla dobrodošlica svim putnicima.

add_box Saznajte više

Sastanak predsjednika Europske komisije i predsjednika Vlade RH u Zračnoj luci Dubrovnik

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker jučer, 06. lipnja održali su sastanak u Zračnoj luci Dubrovnik, nakon čega je direktor zračne luke Frano Luetić prisutnima predstavio tijek i realizaciju projekta „Razvoj Zračne luke Dubrovnik“ koji se sufinancira sredstvima Europske unije putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

add_box Saznajte više

Doček prvog leta avioprijevoznika Ryanair

U nedjelju, 2. lipnja 2019. u popodnevnim satima tradicionalnim vodenim pozdravom obilježen je prvi dolazak avioprijevoznika Ryanair na liniji Dublin-Dubrovnik.

add_box Saznajte više

Odluka o dodjeli financijske podrške za 2019. godinu za projekte i programe iz područja humanitarnog djelovanja

add_box Saznajte više

Boeing 747-800 u Zračnoj luci Dubrovnik

U okviru organizacije summita ''16+1'' održanog u Dubrovniku 11. i 12. travnja 2019. prihvatili smo Air China Boeing 747-800, najveći zrakoplov koji je ikada sletio u Zračnu luku Dubrovnik.

add_box Saznajte više

Obilježena 23. obljetnica pada američkog zrakoplova

Dana 3. travnja 2019. polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na brdu sv. Ivan, obilježena je 23. obljetnica pada američkog zrakoplova

add_box Saznajte više

Cjelokupna dužina uzletnosletne staze puštena u promet

Od danas, 28. ožujka 2019. u Zračnoj luci Dubrovnik u upotrebi je cjelokupna dužina rekonstruirane uzletno-sletne staze koja iznosi 3300 metara. Radovi su izvedeni u planiranim rokovima i sukladno planu.

add_box Saznajte više

Natječaj za donacije za sport, kulturu, obrazovanje, zaštitu okoliša i aktivnosti udruga proizišlih iz domovinskog rata

add_box Saznajte više