spacer
laira2

LAirA Projekt

LAirA (Landside Airports Accessibility- pristupačnost zemaljske strane zračne luke) je novi Program transnacionalne suradnje Središnje Europe koji je započeo u svibnju ove godine. Zračna luka Dubrovnik sudjeluje u ovom projektu u suradnji s DURA-om (Razvojnom agencijom grada Dubrovnika) u razvoju lokalnih aktivnosti povezanih s funkcionalno urbanim područjima u Dubrovniku osobito u izvještajima o ponašanju i potrebama mobilnosti zaposlenika zračne luke, primjenom rješenja za inteligentne transportne sustave na prometnim čvorištima, izgradnji strategije Zračne luke Dubrovnik za dugoročnu integraciju mobilnosti s niskom razinom ugljika u funkcionalno urbanim područjima, kao i u strategiji provedbe programa energetske učinkovitosti u javnom prijevozu sukladno Nacionalnoj strategiji razvoja prometa. Zračna luka Dubrovnik biti će odgovorna za cestovni javni prijevoz i akcijski plan u LAirA funkcionalno urbanim područjima zračnih luka i javnim aktivnostima.
LairA projekt se odnosi na specifični i značajni izazov multimodalne, inteligentne i ekološki prihvatljive integracije zračnih luka i pristupačnosti zemaljske strane zračnih luka u prometnim sustavima centralne Europe, i to na multimodalan i pametan način s niskom emisijom ispušnih plinova. Cilj projekta je smanjenje upotrebe energije i ekoloških utjecaja transportnih aktivnosti u zračnim lukama i širem okruženju istih, i to promjenom obrazaca ponašanja mobilnosti putnika i zaposlenika zračnih luka te izradom inovativnih strategija javnih tijela u pogledu planiranja mobilnosti niske emisije ispušnih plinova. LairA sažima sedam ključnih tematskih područja: električna mobilnost, povezanost zračne luke željeznicom, pješačenje i bicikliranje, transportne usluge koje se dijele između korisnika, inteligentni transportni sustavi, grafički prijenos informacija u prostorni plan, te javni cestovni prijevoz.

LAirA projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije, u okviru Programa transnacionalne suradnje Središnje Europe koji je dio programa Kohezijske politike Europske unije koji potiče suradnju izvan granica. Projekt obuhvaća vremenski period od 30 mjeseci s ukupnim proračunom od preko 2,3 milijuna eura.

Osnovne informacije o projektu:

     Proračun projekta: 2.233,034,71 EUR

    Financiranje od strane Europskog fonda za regionalni razvoj: 1.841.975,18 EUR

 Trajanje projekta: 05.2017 – 10.2019
 
Application form
Press release
Projektni konzorcij sastoji se od 10 projektnih partnera i 5 pridruženih partnera. Naši partneri u ovom projektu su sljedeći:

Projektni partneri:
Pridruženi partneri:
 Naš tim koji sudjeluje na LAirA projektu čine:
  • Voditelj projekta – Josip Paljetak
  • Financijski menadžer – Hrvoje Spremić
  • Voditelj nabave – Paula Krmek
  • Komunikacijski menadžer – Anita Brailo

Pratite nas na našim društvenim medijima:

LAirA Twitter: @LAirA_project
LAirA Facebook: https://www.facebook.com/LAirAproject/

Twitter Zračne luke Dubrovnik: @Airport_DBV
Facebook Zračne luke Dubrovnik :  http://www.facebook.com/ZracnalukaDubrovnik

          
Za sva pitanja vezana za projekt slobodno se obratite Zračnoj luci Dubrovnik na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili vodećem partneru na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Đurovića špilja

djurovica-spilja mid

DBV Info

dbv-info2